COLLIDER ACTIVITY CENTER

Concept

a symbiotic organic whole –a building, green areas, water areas, alleys: a piece of nature incorporated in the urban environment with no clear boundaries within the plot

 

The Solution

The current project for Collider Activity Center aims not only to construct a building with materials appropriate for active sport, but also to bring a piece of nature into the urban environment. It follows the idea to both create city space and influence human psychology. The goal of the project is to bring people back to nature. To provoke them. To make them curious and passionate about something new in town. “New” as a concept and a way of life. The project aims at visual and spiritual harmony that makes people associate themselves to a place they actually belong to. Collider Activity Center aims to become not just the next fashionable place in the capital, but to be perceived as an oasis in the physical and spiritual sense of the word. Addiction to a piece of land in Sofia. The concept of Collider Activity Center is attractive and speaks for itself. What this project adds to the general picture is that it can actually addict large number of people, successful, active, or just citizens of Sofia, to a building with no defined walls and a rooftop they can walk on – a place they can be themselves and truly feel comfortable by discovering various types of leisure activities, by relaxing, networking, practicing sports or simply enjoying the location. A natural extension of the building is an axis shaped as a canyon, providing space for climbing walls, winter gardens and other facilities. The Boulder park is located on both sides of the canyon, and at the end of the plot – Ropetopia and a beach volleyball playground. The canyon leads northeast to the events stage. Southeast near the restaurant is situated an outdoor swimming pool, followed by a fountain and children’s facilities, followed by a deep swimming pool. There is also a route for rough terrain mountain biking and jogging. Visitors will be able to pass “through” the building, over the building, along the building. This creates an environment close to nature – surprising, harmonious and diverse, without clear distinctions between the elements. There is always more to discover. This creates an environment close to nature – surprising, harmonious and diverse, without clear distinctions between the elements. There is always more to discover.

Visualisations by Keremidski Architects. All rights reserved.